Divaldo Franco

Divaldo Pereira Franco syntyi 5. toukokuuta 1927 Feira de Santanan osavaltiossa Brasiliassa. Hän on tunnettu sekä rakastettu puhuja ja meedio, joka tuo lohdutusta ja toivoa Kristuksen ja henkiopin opetusten kautta. Meediokykynsä avulla Divaldo on kanavoinut yli 200 teosta, joista 58 on kirjoitettu hänen oppaansa Joanna de Ângeliksen sanelemana. Kirjoja on myyty miljoonittain ja hyvin monet niistä on käännetty eri kielille tuomaan evankeliumin valoa kaikille viidelle rauhaa ja rakkautta janoavalle maanosalle. 

Divaldo on myös toiminut rauhan edistäjänä niille ihmisille, jotka tulevat kuuntelemaan häntä yleisille aukioille ja puhumaan hänen kanssaan väkivaltaisuuden lopettamisesta. Hän on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu puhuja ja on elämänsä aikana pitänyt yli 13.000 esitelmää 64 eri maassa. Leipätyössään hän toimi osavaltion virkailijana. Meediokykynsä harjoittamisen hän pyhitti lähimmäisten auttamiseen. Kaiken kirjallisista teoksista saadun tuoton hän on poikkeuksetta lahjoittanut hyväntekeväisyyteen ja Allan Kardecin kokoaman spiritismin tunnetuksi tekemiseen sen alkuperäisessä merkityksessä. 

Divaldo Pereira Franco on spiritistisen keskuksen ”Caminho da Redenção” perustajajäsen. Yhdessä uskollisen ystävänsä Nilson de Souza Pereiran kanssa Divaldo perusti yli viisikymmentä vuotta sitten "Mansao de Cominhon", Salvadorin kaupungissa sijaitsevaan Pau da Liman naapurustoon. Instituutio palvelee vapaaehtoistyön ja hyväntekeväisyysperiaatteen mukaisesti päivittäin n. 3.000 lasta ja nuorta. Tähän päivään mennessä sen kautta on saanut apua jo yli 35.000 lasta. Hänellä on yli 600 ottolasta ja satoja lapsenlapsia. Heidän hyväntekeväisyystyönsä on saanut ihailua ja kunnioitusta sekä Brasiliassa, että muualla maailmassa. 


Joanna de Ângelis – Divaldo Francon henkiopas  

Joanna de Ângelis on korkeasti sivistynyt ja osaaja opillisessa ja evankelisessa työssään ja toiminnassaan. Useissa jälleensyntymisissään hän on omistautunut Jeesuksen työlle. Hänen viimeisin inkarnaationsa oli Salvadorin kaupungissa (1761 – 1822) sisar Joanna Ângelica de Jeesuksena, josta tuli Brasilian itsenäisyyden marttyyri. Sitä edeltäneessä inkarnaatiossaan hän asui Meksikossa (1651 – 1695) sisar Juana Ines de la Cruzina ja oli silloin suuri runoilija ja näytelmäkirjailija. 

Joanna de Ângelis esittäytyi ensimmäisen kerran Divaldo Frankolle Assisissa ja kertoi eläneensä samaan aikaan kuin pyhimys Franciscus Assisialainen 13. vuosisadalla. Hänellä on myös elämä ensimmäisellä vuosisadalla Joana de Cusana* , armeliaana naisena, joka mainitaan evankeliumissa. Hänet poltettiin roviolla poikansa ja muiden kristittyjen kanssa Rooman Colosseumilla. 

Divaldo Francon meediokyvyn kautta Joanna de Ângelis on kanavoinut 58 teosta, joista 31 on käännetty kahdeksalle kielelle ja viisi on julkaistu sokeain pistekirjoituksella. Näiden teosten lisäksi hän on kirjoittanut tuhansia kauniita viestejä, joita löytyy mm. kirjakaupan valikoimassa olevasta kirjasta Onnellinen Elämä. Kirjakaupasta löytyy myös Joannan hengen sanelema teos Perhetähdistö

*) Joana de Cusasta kerrotaan Chico Xavierin kirjassa Ilosanoma, luku Johanna Kuusaan vaimo.  Manoel Philomeno de Miranda – Henki

Manoel Philomeno de Miranda (14.10.1876 – 14.6.1942) syntyi Bahian osavaltioon Brasiliassa. Hän omaksui Allan Kardecin teoksiin sisällytetyn spiritismin elämänkatsomuksen 1914. Siihen vaikutti merkittävällä tavalla meedio Saturino Favila, joka paransi hänet vakavasta sairaudesta. 

Manoel tutustui myös José Petitingaan, joka oli yksi spiritismin elämänfilosofiaa esille tuoneista uranuurtajista Brasiliassa ja alkoi osallistua vuonna 1915 perustetun Bahian osavaltion spiritistisen liiton kokouksiin. 

Fyysisen elämänsä aikana Manoel toimi aktiivisesti spiritistisen liiton yhdistystoiminnassa ja hänet valittiin liiton puheenjohtajaksi.  José Petitingan tuonpuoleiseen siirtymisen jälkeen Divaldo Francon meediokyvyn kautta hän on välittänyt henkimaailman puolelta ennennäkemättömän tärkeää tietoa mm. henkisestä obsessiosta, sen lakkaamiseen tähtäävästä meediotyöskentelystä, sekä obsession yhteyksistä tietynlaisiin psykiatrisiin sairauksiin.  

Manoel Philomeno de Mirandan henki on sanellut mm. Divaldo Francon kirjoittamat kirjat Obsessio ja Planetaarinen muunnosvaihe.