Johannes Greber

Tästä linkistä kirja kahdeksalla eri kielellä. 

Tuotetiedot:
Sisältää osat I-IV (suom. Helmi Krohn), Kustantaja: Galilealaiset Ry, 2024, 362 sivua.

JOHDANTO
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Onko elämää kuoleman jälkeen? Onko toista elämää? Onko henkimaailmaa, johon myös ihmisen sielu, erottuaan ruumiistaan joutuu? Ja minkälaiseksi me kuvittelemme elämää toisessa maailmassa? Mikä kohtalo tulee siellä meidän osaksemme? 

Vai – päättyykö kaikki hautausmaan muurin taakse? Haudataanko sinne ruumiin mukana myöskin henki? Eikö ihmisestä kaikkine toiveineen ja epäilyksineen, vaivoineen ja huolineen, iloineen ja kärsimyksineen, hyvine ja pahoine tekoineen jää mitään muuta jäljelle kuin pääkallo tai kourallinen tuhkaa? 

Yhä uudelleen nuo kysymykset askaroittavat ajatuksiamme. Vakavan sairauden hiljaisina hetkinä ne painostavat väsynyttä ihmissydäntä. Seisoessamme kuolinvuoteen ääressä, kulkiessamme arkun jäljessä nuo ajatukset raastavat sieluamme. Jokaisen hautakummun ääressä ne kohoavat mieleemme ja jokaiseen hautakiveen ne ovat piirretyt. 

Kuka ratkaisee meille tämän suuren arvoituksen? Kenen puoleen voimme epäilyksinemme kääntyä, jotta totuus meille selviäisi? Käännymmekö kirkon ja sen palvelijoiden puoleen? He opettavat kylläkin, että toinen elämä on olemassa ja että ihmissielu elää edelleen. Mutta heikko kohta heidän opissaan on se, että he kieltävät eläimen sielulta mahdollisuuden elää edelleen. Sillä jos eläin ei elä edelleen, niin mistä syystä ihminen eläisi? Onhan ihmisellä ja eläimellä sama kohtalo. Kumpaisetkin ovat samalla tavalla siitetyt ja ne syntyvät samalla tavalla.

Lue lisää ...