Muuta suositeltavaa kirjallisuutta

Tällä sivulla suosittelemme muiden kirjakustantamoiden hyvää kirjallisuutta.
Kirjat ovat kirjailijan sukunimen mukaisessa järjestyksessä.

1. Suomenkieliset kirjat

Totuus taivaasta

Tiedemiehen ainutlaatuinen kuolemanrajakokemus, joka muuttaa maailmankatsomuksemme.

Neurokirurgi Eben Alexander sairastuu aivokalvontulehdukseen ja vajoaa koomaan. Hänen aivojensa ajattelua ja ihmisyyttä säätelevät osat lakkaavat toimimasta. Kun selviämisennuste näyttää huonolta ja perhe valmistautuu pahimpaan, herää Eben viikon kestäneestä koomasta parantuneena. Tuon viikon aikana tapahtuu jotain, mikä muuttaa Ebenin käsityksen elämästä, ihmisestä ja maailmankaikkeudesta. Tiedemiehen tarkkuudella Eben selostaa kooman aikana kokemaansa ja jakaa lukijan kanssa sen, minkä niin moni jo sisimmässään aavistaa. Elämä ei pääty kuolemaan vaan jatkuu toisella puolella kauniimpana ja täydempänä. Et voi tehdä mitään väärin. Kaikki on hyvin. 

Eben Alexander (s. 1953) on Harvardin käynyt neurokirurgi, joka on työskennellyt yli 25 vuoden ajan bostonilaisissa sairaaloissa.

Kustantamo: WSOY 

YHTEYDESSÄ JUMALAN HENKIMAAILMAN KANSSA

SEN LAIT JA TARKOITUS

Tämä teos, "Der Verkehr mit der Geister wolt", antaa siitä uskonnosta, joka käy spiritualismin nimellä, selvemmän selostuksen kuin mikään muu kirja. Se on, niinkuin tekijä itsekin sanoo, korkean hengen sanelema ihmisille opetukseksi ja opastukseksi Jumalan luo. Kirjan tekijä, tohtori Johannes Greber, oli saksalainen, katolinen pappi, joka virkansa ohella harjoitti laajaa hyväntekeväisyystoimintaa. 

Ensimmäisen maailmansodan aikana Greber työskenteli turvattomien lasten hyväksi ja hänen välityksellään sijoitettiin 14.000 saksalaista puoleksi nälkiintynyttä lasta hollantilaisiin perheisiin virkistymään. Hänen työnsä sairaanhoidon järjestäjänä Saksan maaseudulla saavutti niinikään suurta tunnustusta ja kansainvälisissä huoltoväen kongresseissa sitä mainittiin esimerkkinä muille. Erottuaan papin virastaan uskonnollisen herätyksensä jälkeen, tohtori Greber muutti Yhdysvaltoihin ja kirjoitti tämän teoksensa omien kokemustensa nojalla. Sen jälkeen hän on uudestaan kääntänyt kreikan kielestä Uuden Testamentin saksaksi, ja rupesi sitten kirjoittamaan Uutta Testamenttia valaisevia selityksiä, jotka perustuivat henkimaailman välittämiin tiedonantoihin, mutta kuolema keskeytti tämän työn v. 1944.

Kustantamo: Galilealaiset                                       

E-kirja avautuu tästä linkistä

YHTEYDESSÄ HENKIMAAILMAN
KANSSA II

Onko elämää kuoleman jälkeen? Onko toista elämää? Onko henkimaailmaa, johon myös ihmisen sielu, erottuaan ruumiistaan joutuu? Ja minkälaiseksi me kuvittelemme elämää toisessa maailmassa? Mikä kohtalo tulee siellä meidän osaksemme? 

Vai – päättyykö kaikki hautausmaan muurin taakse? Haudataanko sinne ruumiin mukana myöskin henki? Eikö ihmisestä kaikkine toiveineen ja epäilyksineen, vaivoineen ja huolineen, iloineen ja kärsimyksineen, hyvine ja pahoine tekoineen jää mitään muuta jäljelle kuin pääkallo tai kourallinen tuhkaa?  

Yhä uudelleen nuo kysymykset askaroittavat ajatuksiamme. Vakavan sairauden hiljaisina hetkinä ne painostavat väsynyttä ihmissydäntä. Seisoessamme kuolinvuoteen ääressä, kulkiessamme arkun jäljessä nuo ajatukset raastavat sieluamme. Jokaisen hautakummun ääressä ne kohoavat mieleemme ja jokaiseen hautakiveen ne ovat piirretyt. 

Kuka ratkaisee meille tämän suuren arvoituksen? Kenen puoleen voimme epäilyksinemme kääntyä, jotta totuus meille selviäisi? Käännymmekö kirkon ja sen palvelijoiden puoleen? He opettavat kylläkin, että toinen elämä on olemassa ja että ihmissielu elää edelleen. Mutta heikko kohta heidän opissaan on se, että he kieltävät eläimen sielulta mahdollisuuden elää edelleen. Sillä jos eläin ei elä edelleen, niin mistä syystä ihminen eläisi? Onhan ihmisellä ja eläimellä sama kohtalo. Kumpaisetkin ovat samalla tavalla siitetyt ja ne syntyvät samalla tavalla. 

Kummallekin on suotu iloa ja tuskaa, kummatkin voivat erottaa hyvän ja pahan ja kummatkin kuolevat samalla tavalla. Senhän raamattukin todistaa seuraavin sanoin: 
>> Sillä ihmislasten käy niinkuin eläinten; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta. Kaikki menee samaan paikkaan. Kaikki on tomusta tullut, ja kaikki palajaa tomuun. Kuka tietää ihmisen hengestä, kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä, vajoaako se alas maahan?  >> (Saar 3: 19-21.)  

Kirjan tekijä, tohtori Johannes Greber, oli saksalainen, katolinen pappi, joka syntyi Wenigerathissa, Saksassa, 2.5.1877 ja kuoli New Yorkissa 31.3.1944. Hän väitti, ettei hän ollut koskaan tullut meedioksi itse; hänen vaimostaan ​​tuli myöhemmin meedio ja hän oli mukana erilaisissa spiritualistisissa toimissa. Saksassa hänet vihittiin vuonna 1900 ja hän palveli kirkkoa Hunsrueckin köyhällä alueella.  

Kustantaja: Suomen Spiritualistinen Seura⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Shanti Devi

Kertomus jälleensyntymisestä

Shanti Devi, kertomus jälleensyntymisestä on ainutlaatuisen ihmisen elämänkerta. Se on myös vangitseva kirja kuolemasta, joka koettuna osoittautuu toisenlaiseksi kuin yleensä luullaan. 

Shanti Devi Mathur syntyi Delhissä joulukuussa 1926. Neljän vuoden ikäisenä, jolloin hän oikeastaan vasta alkoi puhua, hän väitti olevansa naimisissa ja asuvansa Mathurassa. Hän sanoi nimekseen Lugdi Devi. Vanhemmat ihmettelivät lapsen puheita ja sanoja, joita hän käytti. Koulussa lasta pidettiin omituisena, mutta hänen opettaja teki kokeen. Hän kirjoitti miehelle, jonka Shanti Devi väitti olevan aviomiehensä.

Kirjeestä alkoi ainutlaatuinen tapahtumien ketju: kaukaa oudosta kaupungista löytyi lapsen mainitsema mies. Itse Mahatma Gandhi kiinnostui asiasta, minkä seurauksena perustettiin tutkimuskomitea. Kun Shanti Devi oli 9-vuotias, hän matkusti tutkimuskomitean mukana Mathuraan.

Kertomus Mathuran tapahtumista on järisyttävää luettavaa. Tutkimuskomitean raportissa tapaus todetaan jälleensyntymäksi. 

Shanti Devi Mathur ei muista ainoastaan edellistä elämäänsä, vaan hänellä on muistikuvia myös kahden elämänsä väliseltä ajalta.

Kirja perustuu virallisiin dokumentteihin, Shanti Devin perheiden haastatteluun ja kirjoittajan ja Shanti Devin pitkäaikaiseen henkilökohtaiseen tuttavuuteen. 

Kirjailija Sture Lönnerstrand syntyi 1919 Ruotsissa ja kuoli 1999. 

Kustantamo: Kirjayhtymä Oy 

Olen elänyt ennenkin

Olen elänyt ennenkin avaa suurelle yleisölle tutkimuksen lapsista, jotka kertovat muistavansa asioita edellisestä elämästään. Yleensä he alkavat puhua edellisestä elämästään opittuaan puhumaan, jolloin he pyytävät päästä edellisen perheensä luo tai kertovat, millä tavalla kuolivat. Monissa tapauksissa lapset ovat kertoneet totuudenmukaisia yksityiskohtia todellisuudessa kuolleiden ihmisten elämästä. 

Teos esittelee tapaukset yleistajuisesti ja kiihkottomasti, kertoo kuinka ne on löydetty ja dokumentoitu sekä kuinka niitä on tutkittu. Se käy myös läpi valtavirtatieteen reaktiot tähän tieteellisen tutkimuksen rajoja koettelevaan aiheeseen ja tutkii ajatusta, miten tietoisuus voi jatkua sen jälkeen kun sen tyyssijaksi ajatellut aivot kuolevat.

Lääketieteen tohtori Jim B. Tucker on lastenpsykiatri Virginian yliopistolla, jossa hän toimii Lasten- ja perhepsykiatrian klinikan lääketieteellisenä johtajana.

Kustantamo: Viisas Elämä Oy 

Kokemuksia edellisestä elämästä 

"Synnyitkö vapaaehtoisesti?"
"Miksi valitsit 20. vuosisadan?"
"Valitsitko sukupuolesi tässä elämässä?"

Psykologi Helen Wambach tutki 750 hypnotisoidun koehenkilön vastauksia kysymyksiin, jotka koskivat elämää ennen syntymää. Kahden vuoden tutkimusten perusteella tri Wambach tuli vakuuttuneeksi siitä, että 90 % koehenkilöistä näki kiistattomasti katkelmia aikaisemmasta elämästään:
"Mielestäni on tullut aika tutkia jälleensyntymisen mahdollisuutta tarkasti."

Kustantaja: Gummerus

Tekijästä 
Tri Helen Wambach on psykologi, joka on herättänyt tavattomasti huomiota Yhdysvalloissa. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt teos Recalling Past Lives: The Evidence From Hypnosis ja hänen tutkimuksiaan käsitteleviä artikkeleita on ilmestynyt monissa arvovaltaisissa tieteellisissä julkaisuissa yhtä hyvin kuin amerikkalaisten "vaihtoehtoliikkeiden" äänenkannattajissa. Kokemuksia edellisestä elämästä -kirja pohjautuu artikkeliin, joka julkaistin aikakauskirjassa Psychic Magazine; sen seurauksena hän sai runsaasti kirjeitä ja puhelinsoittoja kaikkialta Yhdysvalloista ihmisiltä, joiden mielestä hänen tutkimuksensa olivat sekä kiehtovia, että merkittäviä.  

2. Englanninkieliset kirjat

Consciousness Beyond Life

The Science of the Near-Death Experience

Dr. Pim van Lommel, a renowned cardiologist, is the first medical practitioner to have undertaken a full, systematic study of near-death experiences (NDEs). As a cardiologist, he was struck by the number of his patients who claimed to have near-death experiences as a result of their heart attacks. As a scientist, this was difficult for him to accept: Wouldn’t it be scientifically irresponsible of him to ignore the evidence of these stories? 

Faced with this dilemma, van Lommel decided to design a research study to investigate the phenomenon under the controlled environment of a cluster of hospitals with a medically trained staff. For more than twenty years van Lommel systematically studied such near-death experiences in a wide variety of hospital patients who survived a cardiac arrest. In 2001, he and his fellow researchers published his study on near-death experiences in the renowned medical journal The Lancet. The article caused an international sensation as it was the first scientifically rigorous study of this phenomenon. Now available for the first time in English, van Lommel offers an in-depth presentation of his results and theories in this book that has already sold over 125,000 copies in Europe.

‘To study the abnormal is the best way of understanding the normal’ - William James

Publisher: HarperOne

Science of Life After Death

This book examines the best available empirical evidence regarding one of the most challenging and pervasive questions throughout ages, cultures, and religions: the survival of human consciousness after death. It begins with a contextual overview of belief in personal survival and refutes misguided historical and epistemological arguments against the notion of survival after death (e.g., irrational, purely religious, impossible to be addressed by science, that has been proved false by neuroscience). The book provides an overview of the scientific evidence regarding the survival of human consciousness after death, focusing on studies on mediumship, near-death and out-of-body experiences, and reincarnation.

Featured topics of coverage include:

  • The belief in life after death in the contemporary world as well as in the history of religions and philosophy.
  • The key misguided arguments and prejudices against the academic study of afterlife survival.
  • What constitutes empirical evidence for survival after death?
  • The main explanatory hypotheses alternative to survival after death.
  • The chief cultural barriers to a fair examination of the available evidence for survival of consciousness after death.

Science of Life After Death is an essential resource for researchers, professors, and graduate students as well as clinicians, therapists, and other professionals in developmental and clinical psychology; spirituality, religious. and consciousness studies; psychiatry; neuroscience / neurology; phenomenology / philosophy; complementary and alternative medicine; and all interrelated disciplines.

  • Offers a contextual overview of belief in personal survival after death
  • Refutes misguided historical and epistemological arguments against the notion of survival after death
  • Examines empirical studies on mediumship, near-death and out-of-body experiences, and reincarnation

Authors: Alexander Moreira-Almeida, Marianna de Abreu Costa, Humberto Schubert Coelho
Publisher: Springer

LIFE'S TRIUMPH

Research on messages received by Chico Xavier

Author: Paulo Rossi Severino and AME-SP Team 

Publisher: FE Publishing Company Ltd

Read e-book

Children Who Remember Previous Lives

This is the revised edition of Dr. Stevenson’s 1987 book, summarizing for general readers almost forty years of experience in the study of children who claim to remember previous lives. For many Westerners the idea of reincarnation seems remote and bizarre; it is the author’s intent to correct some common misconceptions. New material relating to birthmarks and birth defects, independent replication studies with a critique of criticisms, and recent developments in genetic study are included. The work gives an overview of the history of the belief in and evidence for reincarnation. Representative cases of children, research methods used, analyses of the cases and of variations due to different cultures, and the explanatory value of the idea of reincarnation for some unsolved problems in psychology and medicine are reviewed.

The late Ian Stevenson, M.D., was a research professor of psychiatry at the University of Virginia. He lived in Charlottesville.

Publisher: McFarland

REINCARNATION AND BIOLOGY

This is Dr. Ian Stevenson’s most comprehensive work. In this two volume set, consisting of over 2000 pages, Dr. Stevenson presented detailed studies of over 230 cases from around the world. The book focuses on the birthmarks and birth defects of these subjects which seem to be related to an experience or experiences in a previous life, particularly to violent death.

This is a two volume set 
Publisher: Praeger Publishers

MANY LIVES, MANY MASTERS

From author and psychotherapist Dr. Brian L. Weiss comes the classic New York Times bestseller on the true case of the past-life therapy that changed the lives of both the prominent psychiatrist and young patient involved—now featuring a new afterword by the author. 

As a traditional psychotherapist, Dr. Brian Weiss was astonished and skeptical when one of his patients began recalling past-life traumas that seemed to hold the key to her recurring nightmares and anxiety attacks.

His skepticism was eroded, however, when she began to channel messages from the “space between lives,” which contained remarkable revelations about Dr. Weiss’ family and his dead son. Using past-life therapy, he was able to cure the patient and embark on a new, more meaningful phase of his own career. With more than one million copies in print, Many Lives, Many Masters is one of the breakthrough texts in alternative psychotherapy and remains as provocative and timeless as it was when first published.

Publisher: Fireside